Rottahavaintoja Jokivarressa

Viime vuosina ja varmaan aiempinakin on Jokivarressa tehty rottahavaintoja. Joissain tapauksissa se on koettu ongelmaksi ja myös jouduttu toimenpiteisiin ongelman ratkaisemiseksi. Joissain tapauksissa ratkaisu on ollut ammattiapu, toisaalla taas on päädytty kissan hankintaan.

Rotta
Tietoomme tulleiden tapausten perusteella ongelmat ovat vielä melko paikallisia, oman pihan, pienen korttelialueen tai tienpätkän suuruisia. Vantaan kaupunki on määrittänyt rottaongelmien olevan kiinteistöjen omalla vastuulla. Ohjeistusta kaupunki jakaa terveyssuojelun kautta.

Monilla pihoilla on syksyisin puista putoilevia hedelmiä. Omenat ovat erityisesti rottien suosiossa. Mikäli näitä hedelmiä ei kerätä pois, voi se aiheuttaa nopeastikin rottien ilmestymisen ja/tai lisääntymisen. Sama ongelma tulee vastaan jos nämä biojätteet ”dumppataan” ojaan tai lähimetsään. Suljettu biokomposti on näille oikea paikka. Isompien määrien kanssa tulee hakeutua sorttiasemalle.

Vantaan Kaupungin terveyssuojelun sivuilta:

”Rottien ja hiirten lisääntymistä ja lukumäärää säätelee ravinnon ja suojapaikkojen saatavuus. Tavallisissa asuinkiinteistöissä rottaongelma on helposti poistettavissa pitämällä talousjätteet rotanpitävissä astioissa. Normaalisti muita keinoja ei tarvita.”

Linkkejä:

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Oletko ihminen? Klikkaa Omena...