Kannanotto: radanvarsipyörätie Keravalta Helsinkiin

On aika suunnitella selkeitä ja turvallisia kevyen liikenteen reittejä arjen hyötyliikuntaa varten. Pyöräily on mukavampaa, kun ei tarvitse muutaman sadan metrin välein jännittää sivuteiden risteyksissä eikä pyörätie vaihtuile ajoradan puolelta toiselle. Autoillehan on selkeitä ja etuajo-oikeutettuja väyliä, eikä liikennevaloistakaan ole autoille suurta haittaa.

Helsingin Baana on hyvä avaus. Samaten Mäkkylästä on selkeä ja turvallinen autoliikenteestä täysin erotettu reitti radanvartta pitkin Pasilan kautta Helsingin keskustaan.

Viimevuotisessa raportissa HSL:n julkaisuja 21/2012: Helsingin seudun pääpyöräilyverkon ja pyöräilyn laatukäytävien määrittely mainitaan Pääradan laatukäytävä Helsingin rautatieasema–Kerava.

Voisiko tämän pyöräilyn laatukäytävän toteuttaa mitä pikimmin? Suunnitteilla oleva Elmon urheilupuisto (Korsossa asuneen kirjailija Juhani Peltosen urheilusankarin mukaan) hyödyttäisi vain urheilun harrastajia. Radanvarsireitti, olkoonpa se nimeltään Elmontaival, hyödyttäisi kaikkia alueen arkiliikkujia ja pyörämatkailijoita.

HSL:n julkaisun 21/2012 sivun 71 ja 72 kartoissa reitti on piirretty seuraamaan radan länsipuolta. Pääradan länsipuolella onkin hyvin tilaa pyöräilyreitille. Itäpuolella on enemmän korkeuseroja ja joitakin rakennuksia lähellä rataa. Osuuden ainoa toimenpide-ehdotus Vantaalla on kuitenkin vain puolen kilometrin pätkä, toimenpideohjelman kohta 7: Pääradan varsi Tarhurintie–Koivukylänväylä (0,5km).

Ehdotamme viiden kohdan korjaamista Vantaan kaupungin alueella. Katso Elmontaival-karttaa.

Vallinoja–Korso

Kun Jänötien tasoristeys Korson aseman pohjoispuolella korvattiin Vallinojantien alikululla, pyöräilijät joutuivat mäkiselle kiertotielle kauas radasta (Urpiaisentie). Takaisin radanvarteen pääsee seitsemän (7) risteyksen ylityksen jälkeen. Tämä virhe olisi helposti korjattavissa rakentamalla silta Vallinojantien yli ja ottamalla jouten oleva vanha tienpohja pyörätien käyttöön.

Rekola–Koivukylä

Pääradan länsipuolella Rekolasta etelään on routavaurioista kärsinyt päällystetty tienpätkä. Rekolanpuron ylittävän sillan eteläpuolella on aidalla suljettu päällystämätön polku, josta pääsee Peijaksentielle saakka. Peijaksentien ylitys on nykyisellään hankala, sillä suojatie on yli 30 metriä sivussa polulta ja mutkitteleva pyörätie ylittää vielä Koivukylän aseman pysäköintipaikan ajoväylän. Rakentamalla silta Peijaksentien yli ja tasoittamalla polku saataisiin nopea, selkeä ja turvallinen reitti Rekolasta Koivukylään.

Koivukylä–Hiekkaharju

Radan länsipuolen pyörätie päättyy Kehäradan paikkeille. Radanvarressa kuitenkin jatkuu jonkinlainen kulku-ura, jonka voisi tasoittaa. Rekolanpuron yli pitäisi rakentaa silta, ja näin päästäisiinkin Tarhurintien varteen ja siitä edelleen Hiekkaharjun aseman ohi Tikkurilaan. Tämä on yllä mainitun toimenpideohjelman kohta 7.

Ratatie, Tikkurila

Matka tyssää Valkoisenlähteentien sillalla, jonka molemmissa päissä on tukittu pyörätie ajoradan itäpuolella. Esteet pitäisi poistaa ja rakentaa pyörätie ajoradan itäpuolelle aina Tikkurilan asemalle saakka.

Tikkurilan asema–Heureka

Aseman jälkeen matka tyssää Hotelli Vantaan kulmalle. Asemalta jatkuu radan varressa pelkkä kävelytie Tikkurilantien yli ja sitten portaat alas Keravanjoen ylittävälle sillalle. Portaiden viereen voi olla hankalaa saada mahtumaan pyörätietä. Helpompi voisi olla rakentaa Tikkurilantien yli hieman lännemmäksi silta, joka olisi samassa linjassa Keravanjoen ylittävän sillan kanssa. Heurekan itäpuolelta matka jatkuu olemassa olevaa pyörätietä pitkin Kehä III:n ali Helsingin puolelle.

Puistola–Tapanila

Reitin jatko on Helsingin alueella. Mainittakoon tässä silti yksi parannusehdotus. Puistolan asemalta Tapanilaan päin reitti tekee alamäessä lähes U-käännöksen kiertäen urheilukentän. Kevyen liikenteen silta Tapulikaupungintieltä Kanervarinteen ja Veljestentien risteykseen suoristaisi reittiä, vähentäisi korkeuseroja ja ylittäisi vilkkaasti liikennöidyn Tapanilankaaren. Katso Elmontaival-karttaa.

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Oletko ihminen? Klikkaa Banaani...