Edunvalvontavaltakirja

Mikä on Edunvalvontavaltakirja ? Se voi tulla hyvinkin tarpeelliseksi, jos perheestä sairastuu vakavasti se henkilö, joka normaalisti hoitaa talouteen liittyviä asioita. Ja luonnollisesti, jotta Edunvalvontavaltakirjasta olisi hyötyä, tulee se tehdä ns. hyvän sään aikana, eli ennenkuin sairaus tai oikeustoimikelvottomuus ilmenee. Jos perheessä on jaettu tällaisten asioiden hoito, voi olla luontevaa tehdä edunvalvontavaltakirjat ristiin kummankin tai kaikkien asioiden hoitajien kesken.

Äkkiseltään voi tulla mieleen, ettei tällainen ole ajankohtaista perusterveelle ihmiselle, mutta esim aivoinfarkti ei välttämättä kysy ikää. Tuolloin tilanne voi mennä nopeastikin hyvin hankalaksi, kun laskuja, vuokria ja lyhennyksiä alkaa erääntymään.

Edunvalvontavaltakirjan laatimiseen ei välttämättä tarvitse asianajajan apua. Sen rungoksi ja sanamuodoiksi löytyy hyviä vinkkejä ja pohjia esim suomi.fi:stä ja muistiliiton sivuilta.

Omakotiliitto teki pari vuotta sitten videon asiasta, katso linkki alta.

Lisäksi, jos olet kiinnostunut esim vanhempiesi asioiden hoidosta mm terveyspalveluiden osalta, kannattaa tutustua suomi.fi:stä löytyviin valtuutusmahdollisuuksiin. Etenkin jos hoidettava henkilö voi itse tunnistautua suomi.fi -palveluun, voi hänen kanssaan katsoa mitä asioita voitaisi valtuuttaa, jotta asioiden hoito helpottuu.

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Oletko ihminen? Klikkaa Viinimarja...